24/10/13

LA VERGONYA

Amb aquest treball hem fet la nostra primera aproximació a l'art contemporani.
En primer lloc vam cercar notícies a la premsa i en vam triar una per després documentar-nos sobre el tema. El que dominava la premsa aquells dies era el cas de "Lampedusa".
Vam parlar extensament sobre el succés, sobre la situació dels inmigrants als seus països d'orígen, sobre el somni que persegueixen en embarcar-se, sobre els riscos que corren, sobre les lleis contra la inmigració i sobre l'encontre indesitjat de la mort.
Vam decidir que les barques havien de ser de paper perquè eren de joguina i molt fràgils com les pateres que ells utilitzen.
Penjarien d'un fill per representar la inseguretat del seu viatge i alhora el camí cap al cel/mort dels del cas Lampedusa i tants d'altres.
El mar havia de ser un mirall per ser una figura poètica per anomenar-lo, així com per representar el miratge del seu viatge i alhora en mirar dins veiem les barques volcades i al fons... Tal com ha sigut el cas de Lampedusa i molts més.
La platja on arriben els inmigrants il·legals la representem amb sorra recollida a les nostres platges però la situem apartada del mirall/mar per simbolitzar les lleis que impedeixen als pescadors i ciutadans europeus auxiliar als inmigrants.


No hay comentarios: