11/3/11

MENINAS DE VELÀZQUEZ

Per realitzar aquest treball vam dedicar una sessió a l'anàlisi del quadre de Velàzquez, el que ens va portar a parlar de la organització social de la època, de la transmissió de valors a través de l'art, de la situació de la dona al llarg de la història, de les diferències socials, de l'educació al llarg de la història... I què sé jo quantes coses més! Ah, i naturalment vam explicar qui eren cadascún dels personatges i què feien en el moment del retrat i cada alumne va triar ser un d'aquells personatges.

A la següent sessió cada alumne va representar el gest del personatge escollit estirant-se sobre un paper d'embalar i un altre li resseguia el contorn per després, en aixecar-se, acabar de definir les parts del cos que no s'havien pogut perfilar i el vestuari com el del quadre original. Cadascú va pintar el seu personatge interpretant el color i la forma lliurement, el va retallar i...

Entre tots vam dibuixar en un paper molt més gran (3x2,6m) la cambra on succeeix l'escena representada per Diego Velàzquez i després hi vam enganxar els personatges pintats.

Com que son molts els alumnes (2 grups) vam fer-ne dues versions i fins-i-tot així hi va haber personatges duplicats. Però tots van tenir ocasió d'estar exposats a l'aparador de La Vaca a la Lluna. Aquí us deixo les fotos de l'aparador. Del primer falta una segona foto amb els personatges duplicats corresponents... L'he perduda!

Ha estat una de les activitats més enriquidores que hem fet aquest curs i tots ens ho hem passat MOLT BÉ.

No hay comentarios: