10/12/08

UN TRESOR COM ELS DE JAVACHEFF CHRISTO



Hem seguit el procés de Javacheff Christo per canviar la nostra percepció i dotar d'un significat nou a un objecte trobat.

En el moment de triar-lo ja s'ha convertit en un "Tresor", però per tal que la transformació fos més elaborada i s'enriquís en el procés, l'hem tractat com un secret i l'hem amagat en un embolcall, i aquest en una cadira, i aquesta l'hem feta desaparèixer en un embolcall més gran, que, malgrat que deixa intuir-ne la forma, la converteix en un subjecte a l'espera d'una nova identitat.

El resultat d'aquest procés és que ara, les cadires, son uns objectes que segons les percepcions provocades i el significat que els conferim, poden arribar a ésser interpretades com objectes d'art.

En els projectes de Javacheff Christo (embolicat del Pont Neuf de París, de l'edifici del parlament alemany...) no hi ha cap dubte que es tracta de veritables accions d'Art, ja que el resultat és fruit d'una recerca del llenguatge més precís per comunicar un significat.

Nosaltres hem seguit el procés invers per tal de comprendre les obres d'aquest artista precursor del Land Art, i hem pres apunts dibuixats de tot el procés que seran tot el que en podrem conservar ja que aquest és un acte d'Art efímer.

4 comentarios:

Jobove - Reus dijo...

vull ser el primer en felicitar aquest magnífic blog, podeu comptar amb mi per qualsevol cosa

un petó ben fort !!!

Jesús M. Tibau dijo...

m'agrada i m'interessa el procés de convertir un objecte en tresor

Jobove - Reus dijo...

És increïble que la natura demani a crits ajuda, però més increïble és que ningú l'escolti !!bones festes!!

sonoio dijo...

crhisto generalmente es fabuloso, te dejo mi mail, por si te interesa sumarte a "delugano..."
deluganoalaluna@gmail.com