31/1/11

VOLUM PER CONTRAST TOTAL









Per acabar (de moment) amb el tema de les ombres i el contrast ens hem fet una fotografia procurant que hi hagués molt de contrast entre ombres i llums, després sobre un paper negre i amb un pastel blanc hem intentat captar només les llums per obtenir un retrat de contrast total... Semblava impossible però poc a poc hem anat trobant l'espai que ocupaven les llums i les hem sapigut dibuixar fins que en penjar els treballs ens hem adonat que amb només dos colors es pot construir molt bé un volum; fins-i-tot un retrat!

27/1/11

QUAN UN ÉS MOLT RÀPID...

 ORIOL
Doncs quan un és molt ràpid té la oportunitat de fer més feina i avançar força més... Dona gust tenir alumnes que capten tan bé els continguts que poden experimentar amb altres materials...!
En aquest cas son aiguades de tinta xinesa, traços amb plomí de cal·ligrafia i pastels sobre paper d'aquarel·la.

 ORIOL
I també tenen temps d'experimentar amb altres motius per indagar els efectes implosius de la gamma freda. Aquest treball és fet amb acrílics.

26/1/11

OMBRES I VOLUMS PER COMPLEMENTARIS










Després de molts exercicis amb el color per conèixer com es poden obtenir les ombres dels colors de la roda (afegint complementari, afegint blanc o negre, afegint terra de sombra), hem pintat un bodegó molt senzill procurant distingir tres tonalitats que en defineixin tan el volum com les ombres, i ho hem fet a la manera dels impressionistes, utilitzant per les ombres el complementari del color de l'objecte...