29/3/10

COSES PENDENTS

Aquests son alguns treballs que estaven pendents de pujar al blog. Uns son exercicis amb acrílic per conèixer tècniques com veladures, reserves, perfils nítids i degradats, els altres son dels alumnes més joves els quals tenen una forta personalitat en el seu treball i aprenen molt, molt depressa. Tots plegats son capaços de fer coses molt interessants. Ja ho veureu!



26/3/10

ZOO DE PÀSQUA

Avui l'Oriol ens ha explicat que una colla d'animals s'havien escapat del Zoo i campaven lliures pels carrers de Reus... Ens hem posat a treballar frenèticament espantats per si se'ls acudia entrar a La Vaca a la Lluna, i en un parell d'horetes els hem pogut atrapar convenrtint-los en... Ous de Pàsqua!!!
Però què és això?! Se'ns han col·lat alguns extraterrestres!!!

A PUNTA DE LLÀPIS

Una altra tècnica de grabat que hem experimentat. Aquest cop és una tècnica desenvolupada àmpliament per Paul Klee, ell l'anomenava "A punta de llàpis". Sobre una planxa de vidre hem extès amb el corró una gota de pintura negra a l'oli i després de colocar un marc al voltant hem posat un paper a sobre en el que farem la impressió i sobre aquell el dibuix que volem grabar, l'hem resseguit a punta de llàpis i...
s'ha grabat per l'altra cara, amb l'efecte mirall que no sempre recordem que succeirà... En acabat els hem acolorit amb aquarel·les i han quedat tots formidables

23/3/10

DESCOBRINT MONSTRES AMB COLAGE

Aquest cop vam fer que els petits es transformessin en científics investigadors i que fessin una gran i monstruosa troballa en una illa misteriosa. Cadascú documentà un dels éssers estranys que hi van trobar. Primer van descriure el seu monstre, després el van dibuixar, si era petit el van ampliar i utilitzant el dibuix com a plantilla van anar retallant les peces del colage. Alguns es van animar afegint-hi objectes i fins algun detall de l'hàbitat del monstre.


Com que portem molt de retard en els posts us en penjo tres de seguits més un quart que el vam penjar ahir.

RELLEU

Per realitzar aquests relleus amb argila els alumnes van seleccionar d'entre un seguit d'imatges d'art antic, entre les que van triar un relleu precolombí, un relleu romà, una escultura africana, i un vas azteca.
Va ser una pràctica que els va ajudar molt a entendre les bases del modelat escultòric.

MONOTÍPIA

Aquests son els primers treballs que els grans han realitzat per introduir-se en les tècniques del Grabat. Son monotips realitzats amb acrílic sobre planxa de vidre. Alguns d'ells han estat elaborats partint d'un dibuix previ i altres la pintura s'ha aplicat lliurement sobre el vidre per després ésser impresa sobre paper jugant amb la casualitat.