30/4/09

ABSTRACCIÓ


Aquí teniu una mostra dels treballs que van realitzar els alumnes en el seu segon contacte amb la tècnica del pastel. En aquesta ocasió van reproduir obres de Jawlenski després d'haver observat i comentat extensament la seva obra, el seu personal procés d'abstracció i la seva dedicació quasi exclusiva al retrat.
També vam aprofitar per relacionar els processos d'abstracció de Jawlenski i de Picasso, els quals ens van servir per dibuixar el camí del Cubisme cap a l'Abstracció, fent algunes observacions més sobre els corrents artístics del canvi de segle i l'inici del S.XX a europa.





27/4/09

EL CUBISME

Aquestes escultures realitzades amb paper maixé van sorgir després de veure i comentar extensament els retrats dels inicis cubistes de Picasso, on els rostres es descomponen en multitut de facetes, angles i tonalitats.
La base és una caixa de cartró i angles d'altres caixes enganxats endins o enfora, segons el cas.



LA NAU DELS BOJOS

Aquest treball el van realitzar després d'un comentari ampli i detallat sobre la pintura de Hieronimus Bosch, conegut com El Bosco, que du per títol La Nau dels Bojos. Això és una mostra del que els alumnes van fer.




Com que portem retard en les publicacions en aquest blog no les farem massa extenses.

DESFILADA ONÍRICA

Després d'escoltar atentament aquesta petita història, i de riure una bona estona, van aplicar-se a dibuixar l'escena. L'objectiu era que representessin una desfilada amb multitut de personatges, que s'amonteguessin i cerquessin solucions pels problemes que els pogués donar aquesta premisa.



El gran volcà de Trigamínon ha iniciat la seva erupció. És enorme i el rebombori que crea la lava que escup és insoportable. Al seu voltant s'hi van congregant els núvols que amb llamps i trons contribueixen a eixordar el món sencer. Tot aquest soroll és el crit que el Trigamínon cada 9.000 anys utilitza per convocar al petit Pompadir de dos caps amb els seus colls enrampats, en Florderi l'acuirassat travessat per una llança; i filera rera filera, tan lluny com on arriba la vista, desfilen també els Cavendisi, llargaruts i d'un sol ull, i Tootle, el del cap de tres dits del mig, Pel séu damunt hi volen els Pim-i-Timmins, que no arriben a ser ni completament ocells ni completament insectes, amb els becs esmolats i els caps puntiaguts, batent les ales. I dessota de tots ells, entre l'herba que cobreix el peu del gran volcà de Trigamínon s'arrossegen sobre els ventres abombats que els caracteritzen els Crugallumes, sense morro. I aquesta llarga processó de criatures, aquesta desfilada sens fí segueix envoltant el Trigamínon, afegint-s'hi més i més éssers impossibles mentre dura la horripilant erupció.