31/10/08

PRIMERS RETRATS



Sovint penso que potser el treball que aquesta tarda plantejaré als alumnes els serà massa complicat o se'ls pot fer avorrit per exigir-los un treball farragós... Però per sort només ho penso un moment perquè inmediatament després de superar el rebuig inicial a tot allò que no han fet mai, i que veuen lluny de les seves possibilitats, ens trobem inmersos en una sessió que aviat s'ha convertit en divertida, i tots plegats ens sorprenem de com, amb poques indicacions, fins i tot una alumna de només 7 anys és capaç de fixar-se en prou detalls per fugir dels seus esquemes de representació de la figura humana i retratar dos models adults i dos infants, parant prou atenció en les posicions (assimetria), en les flexions (existència de les articulacions), en la relació edat-proporcions, en els detalls que caracteritzen al model (cabells, pentinat, roba, calçat...), en l'expresió del rostre... I tot plegat només en 5 minuts d'observació i 5 minuts d'execució! I no us ho perdeu, encara els resta temps per fixar-se en el taburet on s'han assegut els i les models i en el teló que hem penjat al fons.
L'atenció que han mostrat aquesta tarda en l'exercici i el resultat que n'han obtingut ens omplen a tots i totes per igual de satisfacció i ens animen a continuar essent exigents els uns amb els altres, i sobre tot amb nosaltres mateixos/es.

22/10/08

Els primers treballs amb pintures




Hem començat el curs fent un primer contacte amb dues tècniques de pintura. Primer hem descobert el món de les granotes mitjançant la projecció d'imatges d'estanys plens de nenúfars de diferents mides i colors, de granotes saltant i aigua per arreu. Hem anat dibuixant a la pissarra les observacions dels infants i desseguida hem fet servir molta aigua (com la dels estanys on viuen les granotes) per pintar amb aquarela, aplicant la tècnica de la reserva amb ceres.



Aquí veieu un moment del treball de l'autorretrat gegant. Els i les alumnes s'han estirat sobre un gran paper mentre la coordinadora els resseguia el cos amb un guix i ells aomenaven les parts del cos que s'estaven dibuixant. En acabat tots i totes s'han llençat a pintar amb témperes i aquest cop gairebé sense aigua. Que guapes i divertits que s'han pintat tots plegats!

Els treballs que us mostrem en aquesta ocasió pertanyen al grup d'alumnes de 4 a 7 anys.